lunes, 3 de enero de 2011

Escailain


Όχι πάντα οι καταστάσεις ευνοούν τα σχέδιά σου για το μέλλον, εγγύς ή απώτερο. Και αρκετές φορές αφήνεσαι στις περιστάσεις και ό,τι ήθελε προκύψει. Κάπως έτσι κύλησαν κάποιες μέρες ήρεμες κατά τα άλλα χωρίς εντάσεις και δυνατές συγκινήσεις. Μόνο μικρές καθημερινές στγμές, πράξεων και παραλείψεων.

Όχι, δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν όλοι τους στο ετήσιο ραντεβούν των δέκα σκοτεινιασμένων χιλιομέτρων. Ούτε να ακούσουν ένα παιδάκι να τραγουδά τα κάλαντα με το τρίγωνο στο χέρι έστω όντες στον κρεοπώλη για τις τελευταίες αγορές. Λίγοι στάθηκαν τυχεροί τρώγοντας τις ρώγες τους με θέαμα την Carbonero και το χαμόγελό της. Ακόμη λιγότεροι αποφάσισαν να ξεγυμνωθούν από το χάραμα και να περιμένουν σε μία ουρά μέχρι να βγουν ντυμένοι (και στιλάτοι;). Κανείς δεν άναψε τσιγάρο χωρίς να διασχίσει την πόρτα της εξόδου. Και όχι, δεν χρειάστηκε κιόλας, γιατί ο δυνατός ήλιος της Κυριακής μας ξέβρασε όλους σε πεζοδρόμους και πλατείες, σε πάρκα και αυλές. Εκεί όπου κανείς δεν βρισκόταν για να γευτεί ένα εσκάιλαϊν την πρώτη του χρόνου.

Καλή χρονιά για τον καθένα ξεχωριστά και σε όλους μαζί.

4 comentarios:

  1. escribir muy bien. Feliz Año Nuevo!

    Astarti

    ResponderEliminar
  2. ...κάθε πρόταση και διαφορετική εικόνα...όμορφα όλα...μακάρι να είναι όλη η χρονιά έτσι...



    ...κάνατε ποδαρικό με απαγόρευση καπνίσματος ε?από αυτά που διάβασα ο νόμος εκεί τηρείται, ενώ εμείς εδώ ξεσηκωθήκαμε λες και μας επέβαλαν την χειρότερη τιμωρία...ασφαλώς παντού καπνίζουνε,μη σου πω και περισσότερο...

    ResponderEliminar
  3. Καλώς βρεθήκαμε! ;)
    Ωραία και τα 2 blog!

    ResponderEliminar
  4. @Astarti, gracias y feliz año!

    @Ezak, elpizw na ta geuteis syntoma molis skaseis myti. Kai to idio me anti8eti fora elpizw gia to psk mou stin A8ina.

    @Dimos kalwsbre8ikame loipon

    ResponderEliminar